Het beste vertaalbureau van Nederland - Vertaling Offerte Vergelijken - Ring The Completer
VertalingOfferte.nl - Vertaling offerte voor een professionele vertaling Latijn

Professionele vertaling Latijn

Nieuwe klant? Dan ontvangt u 10% welkomstkorting!

Vertalingen naar het Latijn & van het LatijnWij verzorgen vertalingen naar het Latijn & van het Latijn in allerlei vakgebieden en in combinatie met de meeste Europese talen waaronder onze top-5 meest gevraagde talen in combinatie met het Latijn: Nederlands, Engels, Duits, Frans & Spaans.

 

 

Altijd de juiste vertaler Latijn voor uw vertaalopdracht

Altijd de juiste vertaler voor uw vertaalopdracht in het LatijnOok wanneer u op zoek bent naar een Latijne vertaling in combinatie met een niet-Europese taal zoals het Chinees, Arabisch, Japans, Hindi en/of Koreaans, kunt bij ons een offerte aanvragen. We beschikken hiervoor over een wereldwijd netwerk van meer dan 5000 streng geselecteerde ervaren vertalers, proeflezers & revisoren, van wie minstens 30+ moedertaalsprekers zijn van het Latijn. Onze ervaren vertalers Latijn hebben naast hun moedertaalexpertise ook vaak professioneel verworven kennis van het specifieke onderwerp in kwestie en affiniteit met het vakgebied van uw te vertalen teksten. Voorbeelden van deze specialisaties? Om een paar te noemen: officiële vertalingen, commerciële vertalingen, juridische vertalingen, beëdigde vertalingen, website vertalingen, software lokalisatie, technische vertalingen, medische vertalingen, ICT vertalingen, financiële vertalingen, zakelijke vertalingen & HRM vertalingen.

 

 

Specialisatie & kwaliteitscontrole

Specialisatie & Kwaliteitscontrole bij vertalingen van & naar het LatijnProfessioneel Latijn vertalen is meer dan het omzetten van woorden in een andere taal. U kunt uw teksten met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Onze vertalers hebben naast hun hoge opleiding & taalkundige kennis ook gedegen kennis van verschillende vakgebieden, thema's en doelstellingen. Zo worden website teksten bijvoorbeeld alleen vertaald door een specialistische website vertalers die "native speakers" zijn van het Latijn. Hetzelfde geldt voor juridische documenten, technische handleidingen, marketing brochures, officiële documenten, financiële rapporten, wetenschappelijke onderzoeken of medische vragenlijsten. Een beëdigde vertaling van een officieel document of een juridische tekst wordt uitsluitend verzorgd door een beëdigde vertaler Latijn. Bij website vertalingen komen vaak andere vaardigheden aan te pas, zoals kennis van zoekmachineoptimalisatie (SEO) & creatief tekstschrijven.

 

vertalingen in het Latijn worden vóór levering aan de klant onderworpen aan strenge kwaliteitscontrolesAlle vertalingen in het Latijn worden vóór levering aan de klant onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles, zoals het laten reviseren & proeflezen van vertalingen door een tweede gespecialiseerde linguïst die als revisor Latijn of proeflezer Latijn fungeert. Deze controleert de gemaakte vertaling op taaltechnische aspecten zoals spelling, grammatica, stijl, consistentie, nauwkeurigheid & passendheid van vakjargon.

 

 

Aanlevering, offerte & uitvoering

Aanlevering van uw documenten voor een vertaling Latijn kan in allerlei soorten formaten, van gangbare formaten zoals Word, PDF, scankopieën & Excel tot technisch ingewikkeldere formaten zoals InDesign, HTML, PHP & XLMSAanlevering van uw documenten voor een vertaling Latijn kan in allerlei soorten formaten, van gangbare formaten zoals Word, PDF, scankopieën & Excel tot technisch ingewikkeldere formaten zoals InDesign, HTML, PHP & XLMS. Bij ons vertaalbureau Latijn kunnen wij uw bestanden openen, bewerken, controleren, opslaan en versturen op een veilige en vertrouwelijke manier. Bevatten uw teksten in het Latijn te veel herhalingen? Dan bepalen we het herhalingspercentage & geven wij een repetitiekorting op onze standaard vertaaltarieven. Op uw verzoek leggen we een terminologie database aan of een lijst van sectorspecifieke, productspecifieke of klantspecifieke vaktermen om op deze manier consistentie van terminologie te waarborgen. Hiertoe gebruiken wij een zogenaamde vertaalgeheugen software voor (ook wel Translation Memory of CAT tools genoemd).

 

 

De meeste oplevertijden & talencombinaties zijn mogelijk!

We verzorgen ook kruisvertalingen in combinatie met het LatijnGaat het om een spoedvertaling Latijn? Geen probleem! We halen uw urgente deadline zonder dat het ten koste gaat van kwaliteit of onze scherpe tarieven! Lees meer over onze spoedvertalingen. Een vertaling Latijn in combinatie met het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Russisch, Arabisch en/of Chinees is vrijwel altijd direct te realiseren. Echter, indien we geen directe vertaling kunnen verzorgen in een toevallig zeer moeilijk te vinden talencombinatie met het Latijn, dan maken we gebruik van een zogenaamde kruisvertaling. Een kruisvertaling is een laatste optie, waarbij we met uiterste zorg & kwaliteitsbewaking uw teksten eerst laten vertalen naar een veelgesproken tussentaal zoals het Engels. Daarna wordt een vertaling gemaakt van het Engels naar uw gevraagde doeltaal. Een kruisvertaling wordt altijd op uw verzoek en uitsluitend met uw instemming gemaakt.

 

Vraag meteen een vrijblijvende vertaalofferte aan voor een vertaling LatijnBenieuwd naar de vertaalprijzen in combinatie met het Latijn? Vraag meteen een vrijblijvende vertaalofferte aan en laat u informeren over de levertijden & de kosten van een vertaling Latijn!

 

SSL-Beveiligde Formulieren >   Gedetailleerde Offerteaanvraag   |   Snelle Offerteaanvraag   |   Bel me terug
Voeg toe aan favorieten  Voeg VertalingOfferte.nl aan uw favorieten

 

 

Mogelijke vertalingen van & naar het Latijn

     

Vertaling Latijn Nederlands
Vertaling Nederlands Latijn
Vertaling Engels Latijn
Vertaling Latijn Engels
Vertaling Latijn Duits
Vertaling Duits Latijn
Vertaling Latijn Frans
Vertaling Frans Latijn
Vertaling Spaans Latijn
Vertaling Latijn Spaans
Italiaans Latijn
Latijn Italiaans
Portugees Latijn
Latijn Portugees
Latijn Proeflezen

Website Vertaling Latijn

Latijn Reviseren
Chinees Latijn
Latijn Chinees
Russisch Latijn
Latijn Russisch
Deens Latijn
Latijn Deens
Noors Latijn
Latijn Noors
Zweeds Latijn
Latijn Zweeds
Arabisch Latijn
Latijn Arabisch
Officiële vertaling Latijn
Apostille vertaling Latijn

Webteksten vertalen Latijn

Spoedvertaling Latijn
Spoed vertaling Latijn
Latijn naar meerdere talen
Meerdere talen naar Latijn
Latijn naar Nederlands
Nederlands naar Latijn
Engels naar Nederlands
Nederlands naar Latijn
Latijn naar Duits
Duits naar Latijn
Latijn naar Frans
Frans naar Latijn
Spaans naar Latijn
Latijn naar Spaans
Beëdigde vertaling Latijn
Websitevertaling Latijn

 

Vertaalbureau offertes >   Uitgebreide vertaalofferte   |   Spoed offerte voor vertaling   |   Bel me terug
Voeg toe aan favorieten  Voeg VertalingOfferte.nl aan uw favorieten

 

Steden waar we vertalingen in het Latijn leveren

     
Vertaling Latijn in Amsterdam
Vertaling Latijn in Rotterdam
Vertaling Latijn in Schiedam
Beëdigde Vertaling in Almelo
Vertaling Latijn in Eindhoven
Vertaling Latijn in Tilburg
Vertaling Latijn in Almere
Vertaling Latijn in Dordrecht
Vertaling Latijn in Utrecht
Vertaling in Alphen aan den Rijn
Beëdigde Vertaling in Enschede
Beëdigde Vertaling in Veldhoven
Beëdigde Vertaling in Amersfoort
Beëdigde Vertaling in Etten-Leur
Vertaling Latijn in Venlo
Beëdigde Vertaling in Alkmaar
Vertaling Latijn in Gouda
Beëdigde Vertaling in Woerden
Vertaling in Amsterdam Zuidoost
Vertaling Latijn in Groningen
Beëdigde Vertaling in Zaandam
Vertaling Latijn in Apeldoorn
Beëdigde Vertaling in Haarlem
Vertaling Latijn in Zoetermeer
Vertaling Latijn in Arnhem
Beëdigde Vertaling in Heerlen
Vertaling Latijn in Zwolle
Vertaling in Bergen op Zoom
Beëdigde Vertaling in Helmond
Vertaling Latijn in Breda
Beëdigde Vertaling in Hoogeveen
Vertaling in Capelle aan den IJssel
Beëdigde Vertaling in Kerkrade
Vertaling Latijn in Delft
Beëdigde Vertaling in Leeuwarden
Beëdigde Vertaling in Den Bosch
Vertaling Latijn in Leiden
Vertaling in 's-Hertogenbosch
Vertaling Latijn in Lelystad
Vertaling Latijn in Den Haag
Vertaling Latijn in Maastricht
Vertaling in 's-Gravenhage
Beëdigde Vertaling in Nieuwegein
Vertaling Latijn in Deventer
Vertaling Latijn in Nijmegen
Beëdigde Vertaling in Doetinchem
Beëdigde Vertaling in Oss
Vertaling Latijn in Dordrecht
Vertaling in Ridderkerk
Beëdigde vertaling Latijn
Vertaling Latijn in Eindhoven
Beëdigde Vertaling in Rosmalen
Vertaling Latijn in Emmen
Vertaling Latijn in Antwerpen

 

Over het Latijn

     

Latijn is een Italische taal die oorspronkelijk door de Latijnen werd gesproken, een volk dat vanaf het eerste millennium voor Christus in de streek Latium (het huidige Lazio, Italië) woonde. Doordat de stad Rome vanaf 500 v.Chr. in dit gebied haar politieke en militaire invloed vergrootte, werd ook haar taal buiten de stadsgrenzen verspreid. Rome werd de hoofdstad van het Romeinse Rijk, dat bleef groeien tot het in de tweede eeuw na Christus zijn grootste omvang bereikte. Het Latijn werd de voertaal in het westelijke deel van dit rijk (terwijl het Koinè-Grieks dat in het oostelijke deel was en bleef).

 

De oudste Latijnse tekst dateert vermoedelijk uit de 7e eeuw v.Chr. Het zijn enkele woorden ingegrift op een kledingspeld, de zogeheten Fibula van Praeneste. Een groot aantal geleerden betwist echter de authenticiteit ervan. De oudste onomstreden teksten zijn te vinden op de Duenos-inscriptie en de Lapis Niger (zie afbeelding) uit de 6e eeuw v.Chr.

 

In de loop van de 2e eeuw v.Chr. werd het Latijn een literaire taal. De taal werd gestandaardiseerd, kreeg een conservatieve tendens en in de zinsbouw trad een systematisering op. De afstand tot de omgangstaal, die Volkslatijn of vulgair Latijn wordt genoemd, nam hierdoor sterk toe. Met name Cicero en Caesar zetten de toon voor klassiek Latijn in de eerste eeuw voor Christus. Het Latijn van de eerste eeuw na Christus wordt soms gouden Latijn genoemd.

 

Vanuit de dialecten van het vulgair Latijn ontstonden geleidelijk aan verschillende groepen talen: de Romaanse talen, met als belangrijkste subgroepen de Gallo-Romaanse en de Ibero-Romaanse talen. Het geschreven Latijn van de middeleeuwen werd gekenmerkt door steeds grotere afwijking van klassieke kenmerken, met name het vermijden van constructies die voor schrijvers uit die tijd contra-intuïtief waren. In deze periode is de invloed van de niet-Latijn sprekende volkeren steeds groter aan het worden.

 

Meest gevraagde tekstvertalingen in het Latijn

Officiële documenten Juridisch Officieel
CV vertaling
Juridische vertaling
Curriculum vitae vertaling
Beëdigde vertaling van diploma
Verblijfsdocumenten
Scriptie, thesis, proefschrift
Vertaling algemene voorwaarden
Gerechtelijke uitspraak
Beëdigde vertaling rijbewijs
Beëdigde vertaling geboorteakte
Beëdigde vertaling Statuten
Dagvaarding beëdigd vertalen
Beëdigde vertaling met Apostille
Samenlevingscontract
Verklaring van erfrecht
Beëdigde vertaling huwelijksakte
Gelegaliseerde vertaling
Gewaarmerkte vertaling
Vertaling Voorwaarden
Cijferlijsten
Beëdigde vertaling getuigschrift
Beëdigde vertaling paspoort
Beëdigde vertaling certificaat
Gerechtelijke uitspraken vertalen
Bezwaarschrift beëdigd vertalen
Beëdigde vertaling contracten
Vertaling Arbeidsovereenkomst
Vertaling leveringsvoorwaarden
Verklaring omtrent gedrag
Medische verklaring
Beëdigde vertaling notrais akte
Notariële akte vertalen
Rechterlijke uitspraak
Huurovereenkomst
Beëdigde vertaling koopcontract
Proces-verbaal vertalen
Beëdigde vertaling testament
Overlijdensakte
Vertaling Kvk uittreksel
Vertaling Uittreksel gba
Uittreksel basisadministratie
Huwelijksvoorwaarden
Huwelijkse voorwaarden
Beëdigde vertaling trouwakte
Beëdigde vertaling Scheidingsakte
Vertaling Echtscheidingsakte
Beëdigde vertaling beschikking
Beëdigde vertaling Volmacht
Verklaring ongehuwd zijn
Werkgeversverklaring
Bankafschriften & verklaringen
Koopovereenkomst vertalen
Identiteitskaarten vertalen
Beëdigde vertaling vonnis
Marketing Business Commercieel

Promotietekst

Ondertiteling
Websites
Posters
Advertenties
ICT vertaling
Sollicitatiebrieven
Recepten
E-mails
Catalogus
Flyers
Brochures
Catalogi
Factuur
Offerte
Verpakking
Ingrediënten

Promotietekst

Verslag
Magazine
Artikelen
Procedures
Reclamefolder
Kookboeken
Romans
Power point Presentaties
Enquêtes
Vragenlijsten
Marketingplan
Business plan
Correspondentie
Persberichten
Affiches
Speeches
E-mail marketing
E-mail nieuwsbrieven
Zakelijke brieven
Aanvraag offerte
Onderzoeksrapporten
Promotiemateriaal
E-mail letters
Leaflets
Trainingsmateriaal
Cataloog
Zakelijke correspondentie
Advertentietekst
Marketingcampagnes
Professionele vertaling
Invoice translation
Quote translation
Filmmateriaal
Commerciële teksten
Marketing slogans
Html vertalen
Technisch Kwaliteitsnormen Documentatie
Handleiding
Gebruiksaanwijzingen
Autocad
Richtlijnen
Software
Specificaties
Bouwtekeningen
Gebruikshandleidingen
Instructies
Voorschriften
Rapporten
Informatieblad
Patenten
Octrooien
Productinformatie
Installatiehandleiding
Handboeken
Reglementen
Veiligheidsvoorschriften
Werkinstructies
Testrapporten
ISO gecertificeerd
Technische documentatie
Bedieningshandleiding
Consumentenelektronica
Productgids
Technische vertaler
Productspecificaties
Cursusmateriaal
Material Saftey Data Sheet (MSDS)
Veiligheidsinstructies
Translation memeory
Trados
Technische fiches
Vertaalgeheugen
Productblad
Technisch vertaalbureau
Wetenschappelijke publicaties
Onderhoudsboekjes
Aanbestedingsdocumenten
Technische voorschriften
Technische handleidingen
Wetenschappelijke teksten
Productdetails
Software strings
Financieel Management Bedrijfseconomisch
Belasting rapporten
Beursdocumenten
Hypotheekcontract
Zorgverzekering
Autoverzekeringpapieren
Financiële documenten
Rekeningoverzicht
Accounting documenten
Balans
Reisverzekering
Ziektekostenverzekering
Ondernemingsplan
Overeenkomsten
Jaarverslag
Projectmanagement
Aansprakelijkheidsverzekering
Polisvoorwaarden
Balans
Corporate governance
Aanmaningen
Resultatenrekening
Ingebrekestellingen
Jaarplan
Winst- en verliesrekening
Accountantsverklaring
Begrotingen
Kosten-batenanalyse
Subsidieaanvraag
Betalingsherinneringen
Jaarstuk
Aangifte vennootschapsbelasting
Prospectussen
Investeringsplan
Financieringsplan
Belastingpapieren
Exportdocumenten
Kwartaalbericht
Financiële persberichten
Incassopapieren
Financiële rapportage
Oprichtingsakte BV
Oprichtingsakte stichting
Medisch Farmaceutisch Geneeskunde
Bijwerkingen
Medische bijsluiters
Dosering
Diagnose
Medische protocollen
Medische publicaties
Medisch onderzoek
Medische vragenlijst
Patiënten informatiebrief
Patiënten dossier
Medische vertaler
Medisch documentatie
Wetenschappelijk onderzoek
Clinical trials
Medische instrumenten
Medisch dossier
Farmaceutische producten
Productinformatie medische producten
Medisch vertaalbureau
Medische gegevens
Registraties
Elektronisch patiëntendossier
Psychische zorg
Revalidatie
Jeugdzorg
GGD onderzoeken
Psychologische onderzoeken
Etikettering
Geneeskundige verklaring
Doktersverklaring
Behandelingsovereenkomst
Medisch behandeling
Medisch vertalen
Beauty producten
Schoonheidsproducten
Verzorgingsproducten
Medische artikelen
Medische boeken
Patiënteninformatie
Voorlichtingsmateriaal
Medische vertaler
Klinische studies
Medical report
Wetenschappelijke publicaties
Internet Marketing Website vertalingen ICT
IT vertaling
Audio bestanden
Videobestanden
Web applicaties
Open source software
Studieboeken
Licenties en certificering
Internet marketing
SEM
SEO
Search Engine Marketing
Search Engine Optimization
Zoekmachineoptimalisatie
SEO vertalingen
SEO vertaler
Service Level Agreement
CRM systeem
CMS systeem
Zoekmachine marketing
Google AdWords
EHRM
Technische specificaties
Website vertaling
Website Lokalisatie
Software Lokalisatie
Onderhoudscontracten
Rekenblad
Visualisatie
DTP werkzaamheden
InDesign
QuarkXpress
Functionele ontwerpen
Programmeertalen
IT oplossing vertalen
Webwinkel vertaling
Webshop vertaling
Webwinkel lokalisatie
Webshop lokalisatie
Webwinkel voorwaarden
Online Games
Online Quiz
IT vacature
Software strings
Technische handleiding
ICT beleid
ICT recht
Licentieovereenkomst
User interface
Gebruikersinterface
Software vertaling
Applicatie vertaling
Disclaimers
E-learning materiaal
Digitale omgevingen
Privacyverklaring
Bewerkersovereenkomst
ICT-vertaling
Testprocedures
Softwarelokalisatie
Servicerapporten
HRM Personeel Studie & Werk
HRM consultancy
Exchange student papieren
CAO
Sollicitatiebrief
CV vertalen
Curriculum Vitae
Ontslagbrief
Consultancy rapporten
Technische CV
Rekruten campagnes
Vacature teksten
Vacatureomschrijving
Arbeidscontract
Werving & selectie
Uitzendbureau documenten
Uitzenden & detachering
HRM vertaling
Human Resources Management
Personeelsbladen
Mediation
Bemiddeling
Plan van aanpak
Arbeidsovereenkomsten
Functieprofielen
Verklaring omtrent gedrag
Functioneringsgesprekken
Personeelsinterviews
Personeelszaken
Interim management
Zakelijke correspondentie
Aanstelling
Assessment
Getuigschrift
Sociaal plan
Zakelijke brieven
Zakelijke e-mail
Communicatieplan
Vaststellingsovereenkomst
Werk in het buitenland
Job advertenties
HRM formulieren
Werknemersovereenkomst
Werkgeversverklaring
Personeelsformulieren
Personeelsbeleid
Geheimhoudingsverklaring
Pensioenregeling
Identiteitsbewijzen
Diploma's
Cijferlijsten
Kwalificaties
Tewerkstellingsvergunning
Werkvergunning
Sollicitatieformulieren
Huishoudelijk reglement
Personeelsreglementen
Concurrentie en relatiebeding
Bemiddelingsbureau
Werkoverleg
Vergadering notulen
Loonstroken
Functiebeschrijvingen
Verslaglegging
Job interviews
Werknemersverzekeringen
Personeelsdossier
Belastingspapieren
Afwijzingsbrief sollicitatie
Competentietest
Studieboeken
E-boeken
Overeenkomst van opdracht
Detacheringcontract
Detacheringovereenkomst
Uitzendovereenkomst
Uitzendovereenkomst
Identificatiebewijs
Praktijk diploma
HAVO diploma
MAVO diploma
VWO diploma
Universitair diploma
HBO propedeuse
HBO diploma
Opleidingen
Trainingen
Personeelsadministratie
Stage overeenkomst
Risico inventarisatie en evaluatie
Sollicitatieprocedures
Humanresourcesmanagement
Aanmeldformulieren
Freelance overeenkomst
Managementovereenkomst
Sollicitatiecode
Studieovereenkomst
Studieboeken
Wijzigingen arbeidsovereenkomst
Wijziging arbeidsvoorwaarden
Vacaturetekst
Vertaling Curriculum Vitae
Werknemersverklaring
Werknemerscontract
Vertaling scriptie
Propedeuse vertaling
Media vertalingen Creatief & Literair Zakelijke vertalingen
Films
Documentaires
Filmfragmenten
Promotiefilms
Promofilms
Voice over
Recensies
Filmscript
Transcriberen
Nieuwsberichten
Persberichten
Vacatures en stages
Contracten
Onderzoeksrapporten
Projectvoorstellen
Eventinformatie
Vertaling event informatie
Uittypen
Teksten uitschrijven
Inspreken
Public relations
PR vertalingen
Communicatieteksten
Interne communicatie
Externe communicatie
Ondertiteling
Integrale vertaling
Filmmateriaal
Audiovisueel materiaal
Social media vertalingen
Tekst in plaatjes vertalen
Mobileapplicatie
Mobiele games

Tattoo vertaling
Tattoo tekst vertalen
Tatoeage tekst vertalen
Tatoeage tekst vertalen in Chinees
Tattoo vertaling Arabisch
Songtekst vertalen
Liedje tekst vertalen
Lyrics vertaling
Lied tekst vertaling
Gedicht vertalen
Verhalen
Kinderboeken vertalen
Roman vertaling
Blogteksten vertaling
Zoekwoord analyse
Roman vertalen naar Engels
Vertalen Roman naar Nederlands
Boekvertaling Nederlands
Boekvertaling Engels
Boek vertalen naar het Engels
Literair vertalen
Creatief vertalen
Geschiedenis vertalen
Journalistieke vertaling
Onderzoek vertaling
Onderzoeksjournalistiek vertaling
Journalistieke artikelen
Webartikelen
Blog artikelen
Literaire vertaler
Boekvertaler
E-boek vertalen
PDF boek vertalen
Corporate communicatie
Interne communicatie
Marketingcommunicatie
Financiële documentatie
Juridische documentatie
Duurzaamheidrapporten
Officiële verklaringen
Ontwerpvoorstellen
Pensioenakkoorden
Pensioencontracten
Pensioenregelingen
Tenderdocumentatie
Vertaalgeheugen software
Zakelijk vertaalwerk
Communicatiebeleid
Shareholdersinformatie
HR-reglementen
Personeelshandboeken
Pensioencommunicatie
Nieuwsbrieven
Beleidsnotities
Vergaderstukken
Handleidingen
Werkprocedures
Kwaliteitshandboeken
Interne correspondentie
Intranet
Extranet
Advertenties
Mailings
Leaflets
Verpakkingen
Productomschrijvingen

 

Vertaalbureau offertes >   Uitgebreide vertaalofferte   |   Spoed offerte voor vertaling   |   Bel me terug
Voeg toe aan favorieten  Voeg VertalingOfferte.nl aan uw favorieten

Taalnieuws & Taaladviezen

"Taal is cultuur, literatuur & lectuur. Vertalen is wetenschap, kunst & meesterschap"

 

« »
« »
« »
« »
 VertalingOfferte.nl Live Support